Hackeri 13 vjeçar tregon eksperiencën në Konferencën Ndërkombëtare të Sigurisë së Internetit në Kinë
Faqja 1 e 1
Hackeri 13 vjeçar tregon eksperiencën në Konferencën Ndërkombëtare të Sigurisë së Internetit në Kinë
Të rritur e të vegjël janë ulur dhe po marrin këshilla nfa një djalë 13 vjeçar i cili ka folur mbi sigurinë informatike në “China Internet Security Conference” (Konferenca për Sigurinë e Internetit në Kinë”. Adoleshenti Wang Zhengyang është një ekspert në sigurinë e internetit dhe mendohet se ai mund të shndërrohet në hackerin më të ri në moshë. Djaloshi u ftua të flasë dhe të tregojë për njohuritë e tij në këtë konferencë kaq të rëndësishme, në të cilën merrnin pjesë shkencëtarë dhe ekspertë të shumtë. Zhengyang deklaroi si atij i pëlqen që ta shikojnë si një “hacker kompiuterash me etikë”, pasi deklaroi se kishte mundur që të ndryshonte çmimin e një produkti që shitej online nga 2500 jen në 1 jen. (1 $= 6.13 jen). 13 vjeçari studion në një shkollë në Pekin. Ai tha se donte vetëm të vendoste rregull dhe ekuilibër mes atyre çmimeve të larta. Pasi u akuzua edhe për manipulimin e sistemit online të shkollës, ai nuk e pranoi duke thënë se nuk do të kishte asnjë përfitim nga një gjë e tillë. Djaloshi shpjegoi se nuk kishte hackuar sistemin për studentët e rinj por për ata në shkollën e mesme, në të njëjtën shkollë. “Për të zbuluar se cila është pika e dobët e sistemit duhet ta sulmosh fillimisht faqen apo sajtin”, ka thënë ai. “Mendoj se hackimi i faqeve apo sistemeve online për përfitime monetare është e pamoralshme. Unë nuk kam në plan të përdor talentin tim për asnjë gjë të jashtëligjshme” është shprehur mes të tjerash Wang Zhengyang.
Admin2- Admin
- Numri i postimeve : 64
Similar topics
» Një maluer po tmerron ekspertët e sigurisë
» Përdorimi i internetit, Shqipëria në vendin e 65
» Kujdes! Google monitoron përdoruesit e internetit edhe kur janë jashtë rrjetit!
» Përdorimi i internetit, Shqipëria në vendin e 65
» Kujdes! Google monitoron përdoruesit e internetit edhe kur janë jashtë rrjetit!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
24/9/2017, 12:49 nga Admin
» Kodet e GTA Vice City Në Shqip
9/9/2016, 12:31 nga Vizitor
» Hakerat ndërpresin regjistrimin e popullsisë në Australi
11/8/2016, 18:44 nga Admin
» Anonymous Albania kërcënim per serbin
12/6/2016, 10:34 nga Admin
» 10 hakerët më të rrezikshëm e të gjithë kohërave
29/5/2016, 19:57 nga Admin2